Developing a Pūtaiao resource: Ngā Hekaheka o Aotearoa - Stewart, Georgina; Buchanan, Peter (New Zealand Science Review, 2020)
He aha ngā āhuatanga e eke ai tētahi rauemi Pūtaiao mō te rūma ako? Ka whaiwhakaaro tēnei tuhinga ki tēnei urupounamu mā te hoki atu ki te tukanga whakawhanaketanga i Ngā Hekaheka o Aotearoa, koia tētahi rauemi i whakairohia ai hei tautoko i te whakaako me te ako i roto mai i ngā kura kaupapa Māori mō te hekaheka o Aotearoa Niu Tīreni. I toko mai te hiahia ki tēnei tuhinga i ngā wheako o te kaituhi tuatahi e whakaako ana i te pūtaiao, e whakawhanake ana hoki i ngā rauemi Pūtaiao mō te hiatau te roa. Ko te whāinga ia ka puta mai he ārahitanga whaitake mō te whakawhanake tonu i ngā rauemi ā-ruma ako mō te Pūtaiao me ērā anō wānanga kaupapa Māori hei ngā rā ki tua. What are the characteristics of a successful Pūtaiao classroom resource? This article considers this question by reflecting on the process of developing Ngā Hekaheka o Aotearoa, a resource designed to support teaching and learning in Māori-medium schools about the fungi of Aotearoa-New Zealand. The motivation for this article originates in the first author’s decades of experience teaching Pūtaiao and developing Pūtaiao resources. The aim is to provide useful guidance for the development of future classroom resources for Pūtaiao and other Māori-medium learning areas